gentlegiantafskofvde.blogg.se

Dags för nytt...

Kategori: Allmänt

Efter en tids övervägande har jag beslutat mig för att lägga ned bloggen. Den var en del av mitt liv när jag behövde uttrycka mig genom skrift och få stöd i min livsstilsförändring. Denna livsstilsförändring har gått fint. Den har inneburit ett större lugn, en större trivsel med mig själv, bättre val i vardagen och en mer aktiv livsstil. Den innebär även mindre dator-tid. Jag spenderar i stort sett hela min dag framför datorer i.o.m. mitt arbete. Jag önskar att minska den tidsmängd datorn figurerar i mitt privatliv. Istället vill jag träna eller vara utomhus eller bara mysa med mina (p)älsklingar. Jag kommer dock att fortsätta kika in hos er för inspiration och påhejningar i den mån jag har tid och lust.
 
Jag önskar er allt väl och tackar för den tid ni givit mig stöd och peppat. Det har betytt så mycket för mig! Ni kommer fortsätta vara källor till inspiration och tips för mig!
 
Kärlek och lyckoönskningar!

Lördagspromenad

Kategori: Allmänt

Vinden lade sig och solen kikade fram mellan molnen i morse. Därmed bar det av upp på berget efter att jag och taxen frukost-vilat. Jag har länge haft ögonen på Billingeleden och mitt mål är att gå-springa den till hösten. Tidigare har jag gått från starten, via Stenstorp, upp på södra Billingen och över till norra med mål vid Billingehus. Idag ville jag fortsätt vägen norrut och gick därför från Billingehus till Ryds grottor. Billingeleden är väldigt vacker! Den går upp och ned över grusvägar, skogsvägar och skogsstigar. Det är storslagna vyer, öppna ängar och bäckar som ibland blir sjöar och ibland blir vattenfall när de slingrar sig ned för berget. Perfekt för promenader eller hardcore löpning. För, jag får erkänna, den är ingenting för den som inte har god kondis och styrka sedan innan. Man bör ha gjort sina squats och utfall och fått en bra balans och stabilitet i övrigt. Här och var dyker det upp hala stenar (eller bergshällar för den delen som man förväntas gå eller klättra på) och man behöver ta stora steg ned och upp. Det finns även risk för snubbling och halka över rötter. Men, det är ju det som gör det så perfekt. Det är så ur-naturligt och man blir ett med naturen. Här kommer några bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stormigt!

Kategori: Allmänt

Här fortsätter det att blåsa från alla håll och kanter. Hunden är överlycklig över alla nya grenar som var dag blir tillskott till han all-twigs-you-can-eat buffé. Själv börjar jag tröttna. Mest för att jag tycks ha motvind oavsett i vilken riktning jag går! Går till jobbet? Motvind! Går hem från jobbet? Kan luta mig mot vinden. Enough is enough! Så, just nu håller jag mest tummen för att det lugnar sig i helgen så att jag kan njuta av långpromenader under båda dagarna.

Tips!

Kategori: Allmänt

En vegetarian tager vad hon haver

Kategori: Allmänt

Ibland blir även de mest improviserade recepten finfina! Med ett kylskåp fullt av grönsaker på den där gränsen då man vet at det är nu eller aldrig, var det dags att göra ett hopkok.
 
Röda linser, rivna morötter, zucchini och kålrabbi, hackad lök, paprika, chili, ingefära och vitlök, och massa kikärtor och bönor:
 
 
Jag svettade lökblandningen och kryddade med cayennepeppar, spiskummin, gurkmeja, timjan, paprika, salt och peppar. Jag lade i linserna för att få bra blandning. Fyllde på med det rivna. Hällde på vatten. Och swedan lades sex tomater på toppen:
 
 
Den entusiastiska publiken:
 
 
Efter en stunds kok hällde jag på Oatley iMat och det blev än mer smarrigt:
 
 
 
Som ni ser så fick bönor och ärtor inte plats och de lades istället i botten på matburkar respektive tallrik och fick hopkoket över sig.
 
One more lucky day in the kitchen! :)

Long time, no see

Kategori: Allmänt

Jag visste det inte vid mitt förra blogginlägg, men jag hamnade i en fas där jag behövde fundera på mina mål och hur jag ska uppnå dem. Efter att ha fått en hel del tid för mig själv att fundera så känns det riktigt bra och jag ser tydligare hur jag ska arbeta framåt med mina karriärsmål, välbefinnandemål och relationsmål. Här kommer några bilder från de veckor som gått sedan vi hördes senast:
 
Min favoritmat ett tag: spenat, sparris, kikärtor i senapsdressing och grönsaksbiffar. Ska försöka lära mig göra egna bra biffar eftersom de köpta innehåller lite för mkt fett och ost för min smak. Dela gärna med er av recept om ni har!
Mina frysta persikor har dessvärre tagit slut nu. De sista avnjöts i form av hemmagjord glass på Oatley(mango-apelsin), frysta persikor, kokosolja och en fryst banan. Note to self: frys in en massa mer inför nästa höst och vinter.
Jag gav mig på att göra en ugns-frittata på skivad potatis, zucchini, morot, purjo, färska kryddor, ägg och riven ost. Helt okej. Fick användning av min fina mandolin.

Lyxade till det med räkor en dag. Enkel pasta på tomat, vitlök, vitt vin och oliver med räkor som åker i på slutet. Dessutom den godaste pastan! (Om det är någon som nu skriker till vid den skräckfyllda åsyn som vit pasta ger er så ber jag om ursäkt för känslomässigt stark bild.)
 
Hunden har blivit så stor (som man kan bli när man är dvärg-tax) och vacker! Idag har vi gått långpromenad!
Sardell-creme (ber om ursäkt för suddighet). Nyhet på Ica och så gott att bara blanda med yoghurt och lök och ha som sås till fisk.

Här har vi gjort sådan sardell-sås och har till ugnsstekt torsk, sallad på riven kålrabbi och spenat som har dressing av olivolja och citron, samt hemmagjorda kroketter. Kroketterna smakade bra men var et helvete att göra och, ja, ni ser ju hur de är allt annat än vackra (ändå var detta några av de bättre exemplaren).
 
En dag skämde jag bort min man genom att laga ölrumpe-kyckling. Ser hur morbit ut som helst! Dessvärre har jag ingen efter-bild men mannen hälsar att det smakade bra, att kycklingen var väldigt mör och att sås och mos passade bra till. Det är ett superenkelt recept: köp 33cl öl, tvätta och öppna och häll över hälften i behållare (används senare till såsen), trä på kycklingen, lägg i lök och morot och 2 dl vatten i formen. Skjuts in i ugnen i 40 min (1.2 kg). Just ja! Gnid in i peppar och salt innan ugnen. Gör mos under tiden. När kycklingen är klar tar du upp grönsakerna och sparar till servering. Vispa ur formen och sila ned i kastrull. Värm på tillsammans med resten av ölet, grädde och redning. Smaka av och servera.
 
En annan dag blev det helt enkelt så här... Tomatsoppa med persilja på toppen.
Och här kommer bilder från dagens fina vår-promenad:
 
 

Jag hoppas ni har en riktigt fin söndag!