gentlegiantafskofvde.blogg.se

Så lättrubbad var den vanan...

Kategori: Träning

Ett dygn, knappt ens det, var jag borta hemifrån. Det blev promenad på tisdagkvällen, smörgåstårta hos systern, lite vin, låååååång promenad (ute fyra timmar) på onsdag morgonen och vi delade på en pizza (Hawaii) till lunch innan det bar av hemmåt. Jag åt bara lite smörgåstårta och valde frukt och grönt istället. Pizzan kändes onödig men vi var hungriga och det var snabbt & enkelt. Cyklade på kvällen och tog hand om mig. Tänkte att jag låg efter med lite jobb och att jag skulle behöva vara på jobbet tidigt. SMACK! Där vara jag tillbaka i gamla hjulspår. Säkert påverkat av att jag åkte ifrån mitt rutincentra men triggat av ett stort borde.
 
Sitter här och är übertrött efter att ha jobbat sedan sex i morse. Har ätit kasst eftersom det har gått i ett (för lite som vanligt). Det finns inte en enda ens liten pyttecell i min kropp som just nu vill sätta sig på cykeln. Men upp på den ska jag! Är riktigt arg på mig själv för att jag lät mig göra en dum prioritering! Jag har så mycket lättare för att prioritera allting annat än mig själv. Det är nästan patetiskt! Det är ju inte så att världen går under för att jag är på jobbet halv åtta istället eller för att jag säger att jag inte kan vara med på det där mötet med så kort varsel. Men nej då... Om jag skulle vara en superhjälte så skulle det vara Självutplånar'n. Jag skulle stå där med ett S på magen (som blivit så stor) och dräkten skulle vara fylld med 'ja', 'självklart', 'allt för dig', 'givetvis ställer jag upp', 'nej men kan ingen annan så...' och mitt slagord skulle vara 'borde'. Blä på mig! Så, omfokusering, lite självplågeri på cykeln och bättre plan inför imorgon och helgen!
 
/GG

Kommentarer

  • Jane säger:

    Att prioritera andra för sig själv, att vara duktig och visa att man kan allt och alltid ställer upp...det är tufft och svårt att ta sig ur. Känner igen känslan så väl. Det går liksom automatiskt. Någon ber en göra något och man vill inte eller hinner inte men så ställer man upp och bortprioritera sig själv. Och så blir man arg på sig själv. Men som du själv säger; i morgon är en annan dag. Tycker du är jätteduktig som tvingar upp dig själv på cykeln. Jag tog en kopp kaffe framför datorn istället för att ut och gå...skäms lite.

    Svar: Känner igen mig i det du skriver! En av de främsta punkterna med min livsstilsförändring är att sätta mig på första istället för på sista plats. Men damn that is hard! Får ta det en dag i taget, ett nej i taget och en valsituation i taget. Tack för pepping! Tycker att DU är helt fantastisk! Du är inspirerande med dina tankar, dina tips och i hur du hanterar saker och ting! Låter härligt med en kaffe framför datorn och, jag anar, bloggläsande som motiverar och intresserar.
    Gentle giant af Sköfvde

    2012-08-09 | 20:03:20
    Bloggadress: http://stoppvid100.wordpress.com
  • Minendie säger:

    Jag känner igen mig i det du skriver. Förr var jag superhjälte på jobbet, ställde alltid upp, jobbade extra, kom tidigt, gjorde allt de bad mig om. Sedan drygt ett år har jag prioriterat om, jag går först. Det var ingen som tackade mig för det jag gjorde och jag mådde inte bra, så jag slutade göra det och började plugga istället. Mitt livs bästa beslut! Att sätta sig själv först är svårt och det kräver träning. I början hade jag dåligt samvete och kände ett behov av att förklara varför jag inte kunde ställa upp på olika saker. Nu säger jag bara att jag inte kan, jag behöver inte förklara mig.
    Stå upp för dig och det du mår bra av, det är ingen annan som gör åt dig.

    Svar: Tack för otroligt stärkande ord! Tar dem med mig i mitt arbete med omfokusering och utarbetande av strategier för att åstadkomma och vidmakthålla den. /GG
    Gentle giant af Sköfvde

    2012-08-09 | 21:26:17
    Bloggadress: http://minendie.wordpress.com

Kommentera inlägget här: