gentlegiantafskofvde.blogg.se

Gött läge

Kategori: Allmänt

Överlevde träningen i morse. Som jag trodde vaknade kroppen till när jag väl stod där på cross trainern. Ska försöka att inte ge efter kommande morgnar utan bara kasta mig upp ur sängen med ett leende (fake it 'til you make it...) och få på mig kläder och ge mig ut.
 
Humöret boostades ytterligare av att vi har en strålande vacker dag här i Skövde. Lite stormigt men annars underbart. Denna boost tillsammans med någon slags 'jag-kan-om-jag-vill'-jävlaranamma gav mig en ordentlig skjuts i mitt eget skrivande. Blev klar med dagens arbete för någon timma sedan och kan nu njuta av dagen.
 
Tips på vad man kan göra om man har en halvdag i Skövdeområdet (som kanske inte är de mest uppenbara förslagen):
 
Besöka Arvidstorps ekologiska hästjordbruk (är förälskad i deras gårdsbutik och hembakade havtornskaka): http://www.vastsverige.com/sv/skovde/products/99259/Arvidstorp-Skyttlabacken-Hastdrivet-ekologiskt-smabruk/
 
Eller varför inte kolla in runsten och 1800-talsgård i vallby? (Här finns en skön promenadslinga) http://www.vastsverige.com/sv/skovde/products/49792/Kulturreservatet-Vallby-Sorgarden/
 
Om man är fikasugen kan man besöka Kungslensas café och våffelstuga (http://www.kungslenafaltlager.se/text1_13.html) eller Kvarnens café (http://www.cafekvarnen.se/). Båda ställena bjuder på trevligheter. Kungslena ger en otroligt fin utsikt medan kvarnområdet är väldigt mysigt på annat vis.
 
Om du är historiskt intresserad finns även Karlebys gångrifter i närheten av de båda caféerna (http://sv.wikipedia.org/wiki/Karlebys_g%C3%A5nggrifter)
 
Själv tänker jag passa på att ta med mig sambon till Åsle tå: http://www.asleta.se/se/.
 
/GG

Kommentarer


Kommentera inlägget här: