gentlegiantafskofvde.blogg.se

Hälsoval nr 16 och 17

Kategori: Allmänt

Jag känner att jag inte riktigt följt vår utmaning på så sätt att jag inte lagt upp en bild var dag. det har inte varit meningen utan beror på att jag trillade ned i ett oväntat djupt jobbhål. Idag gick jag dock hem efter lunch pga magsmärtor och det vore väl själva den om jag inte skulle få till ett inlägg och uppdatera mig på era bloggar! :)
 
Magsmärtorna är troligen min magkatarr som surnat till och tycker jag ska ta det lugnt. Den kärringen kommer alltid och läxar upp mig i slutändan om jag blir för stressad. Så, bara att lyda och gå hem och ta det lugnt efter att jag köpt medicin. Jag tror ju dock inte på mediciner (om det inte är botande utan enbart döljande) och det är dags att varva ned ordentligt och ta hand om mig själv. Så, det blev dagens hälsoval (nr 17). Gårdagens hälsoval (nr 16) blev en favorit i repris: ta trapporna istället för hissen. Studenterna jobbade återigen i datasalarna och jag sprang upp och ned till fjärde våning flera gånger under gårdagen. Jag ska ta en bild på de förbannade trapporna imorgon så ni får se. Det är liksom inte några futtiga trappor... :)
 
I övrigt så är allt fantastiskt bra med mig. Jag tycker att jag med hjälp av utmaningen har börjat tänka på ett annat vis och att jag insett hur bra jag mår när jag gör val för mig och bara mig. Jag har ju exempelvis gått med i högskolekören. Jag tänker att det kan vara trevligt att någon gång i veckan träffa kollegor och sjunga. Sång är för mig en av de främsta välbefinnandebringarna. Jag kan sjunga när jag är glad, ledsen eller arg. Jag kan vara trött när jag kommer till min grupp (som ska sätta upp en musikförställning imorgon!) och gå därifrån med energi. det är helt underbart! Vi får se om jag fortsätter med kören. Troligen gör jag det för att det är en trevlig aktivitet. Jag tror dock att min röst hittat hem i den typ av sånger som vi sjunger på föreställningen imorgon. Det ska vara jazzigt och en blandning av ljust och mörkt, svagt och starkt. Så, vi får se om jag senare tycker att notsjungande blir trist.
 
 
Här ser ni huset jag springer i trappor i (bilden är taget fårn huset där jag har mitt kontor). En gammal regementsbyggnad = inte vanlig våningshöjd heller...
 

Kommentarer

  • Minendie säger:

    Vad härligt att läsa att du har fått ut så mycket av utmaningen. Det märks i dina texter att du har jobbat mycket på att prioritera dig själv och du gör stor framsteg. Jag är glad att jag får ta del av din resa.

    Svar: Tack för att du ser det jobb jag gör. Det är jättetufft!
    Gentle giant af Sköfvde

    2013-02-15 | 10:02:25
    Bloggadress: http://minendie.wordpress.com

Kommentera inlägget här: