gentlegiantafskofvde.blogg.se

Grön start på dagen

Kategori: Allmänt

Till mitt förtret min glädje har semesterkänslan satt i ordentligt här. Jag sover länge (till 8-10, vilket är länge för att vara jag) och startar långsamt. Denna sengångar-start på dagarna gör att jag inte är hungrig. Typiskt, typiskt, typiskt! Eftersom jag har en krånglig relation till mat sedan tidigare så kommer jag aldrig någonsin (igen) att tvinga mig själv att äta. Därmed gäller det att sätta på sig tänkarmössan och hitta lockande och positiva sätt att få i mig mat på morgonen. Det viktigaste just nu är att upprätthålla rutinen. Därmed har jag intalat mig själv att jag kan stödja min kropps utrensning på morgonen. Det första jag gör (detta är faktiskt en del av mina vardagliga vanor året om även om jag hettar uppvattnet under den kallare delen av året) är att dricka citronvatten. En urkramad citron och ca 3-4 dl vatten:
 
 
Använd gärna sugrör för att skydda tänderna.
 
Ungefär en halvtimma efter intaget citronvatten (brukar vara då jag har vaknat till, så rätt eller fel? who knows?!) blev det äpple till frukost:
 
 
Mmm... Kompletterades med en vetegräs-shot/drink. Vi vet ju alla att vetegräs och annat grönt är superbra för oss. De som är riktigt lyriska menar att en vetegräs-shot motsvarar 5 kg grönsaker. Det får man ju tro hur man vill. Jag tror i vart fall på att det är bra med gräs-grönt (och alg-grönt/brunt/rött med för den delen) men tycker helt enkelt att det smakar skit! Nu har jag experimenterat mig fram till en lösning! Ladies and...  Other ladies! Let me present to you 'Vetegräs meets superdryck'!
 
 
Jag vet inte hur många av er som har testat vetegräs tidigare. Saken är den att det är jävligt ganska beskt. Därmed behövs något som väger upp detta. Pauluns superjuice med hallon och granatäpple does the trick! Jag har tidigare försökt med ananas-apelsinjuice (borde funka eftersom det funkar på alkohol - right?!) och att blanda det i mina proteindrinkar (ett utmärkt sätt att förstöra dem). Så, tänk ut en juice som får mungiporna att dras ihop. Häll upp någon dl i ett glas. I med två-tre tsk vetegräspulver och voila! Du har en vetegräs-shot som du inte spyr av direkt.  Notera dessutom hur även mörkrödadrycker blir gift-gröna. Det här är dundergrejjer!
 
Det finns även andra gröna produkter på marknaden och jag kommer att använda denna framöver:
 

 
Inköpt på hälsokostaffären (Life om jag minns rätt). Den innehåller fler gräs och dessutom alger (om jag minns rätt).
 
Kanske är ni inte ett dugg intresserade av gröna pulver. Det är helt ok. Vi har alla våra knep och sätt. Jag tycker dock att jag blir piggare av en shot av den här sortens komplement till min vanliga kost.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: