gentlegiantafskofvde.blogg.se

Semesterkroppen

Kategori: Allmänt

Detta inlägget skulle kunnat handla om en solbränd och härligt pigg kropp som är redo för bad, mys och äventyr. Det gör det inte... Min kropp tycks ha tagit semester på riktigt. Här ska det tas sovmorgnar, vilas och abslout inte - under några omständigheter - tänkas. I vart fall inte i jobbtankar. :-) Nåja. Det är bara att enjoy the flow!
 
Här har det istället lästs om vegan-mat och raw-food i relation till löpning.  Detta är något jag är väldigt intresserad av och kommer försöka kombinera mer och mer. Jag kommer nog aldrig bli helt raw eller helt vegan (or would I?) men jag skulle vilja öka insagen av sådan typ av mat i min övriga matlivsstil. Jag funderar även på mejeriprodukter en hel del. Ärligt talat så vet jag inte vad jag ska tro. Å ena sidan så verkar de vara några av de mest fullvärdiga och nyttiga produkterna. Å andra sidan så  verkar de snarare slagga igen och det skrivs om att vi människor inte är gjorda för dem. What to think?! Och, om jag bara äter det sällan - spelar det egentligen någon roll? Samma funderingar gäller ägg.
 
Här har även testats skyr (så mycket för att dissa mejeriprodukter ;) ), aloevera-dryck med gojibär (nom nom!) och  experimenterats med plocksallader från ICA (går att variera i oändlighet och är väldigt praktiskt att ha som utflyktsmat!). Men, jag saknar mitt skrivande (totalpaus på den fronten pga stopp i huvudet). Those were the days of writing with flow... Och, jag saknar att träna ordentligt. Det är faktiskt härligt att sakna träning trots segheten i kroppen. Det tänker jag betyder att jag är på rätt väg! Men, eftersom jag knappt kommer upp för trapporna här hemma (bor på tredje våning) utan att behöva ta paus (eller tro att jag ska dö som den drama queen jag är) har jag beslutat att kroppen får vila denna vecka ut som uppladdning inför vandringen i början på nästa vecka. Förhoppningsvis kommer två dagar i naturen rensa både huvud och kropp. Gissa om kissen kommer bli glad av att tryna kudde i helgen!
 
Innan jag beslutade mig för att låta kroppen vila så vacklade jag en del fram och tillbaka. Utan träning blir jag slö. Men när jag tränar trots trötthet så får jag skador. Måste förresten förtydliga att jag menar aktiv vila när jag skriver vila (= promenader och lugn cykling). Ibland har jag därför svårt att veta vad som är rätt val. Så, vi får se om det bev rätt val denna gång eller om jag har förvandlats till en sengångare till nästa vecka.
 
Nu väntar helgen. Den innebär musik, natur och gott sällskap (och tydligen sovmorgnar). Kan det blir bättre?! (Ja, om jag hade sprungit...) Jag hoppas att fina helger väntar er!

Kommentarer

  • Kiwi säger:

    Tycker det låter som du är smart som lyssnar på kroppen och är här och nu ändå.

    2013-06-29 | 10:13:00
    Bloggadress: http://halsovinst.wordpress.com
  • Smulan säger:

    Jag är också schizo över mat. Ibland vill jag äta mwr grönt och ta bort all gluten. Samt ta bort laktos produkter. Men jag älskar tex grillat kött och pasta. Tyvärr är inte den gluten fria så god. Älskar kall sås med creme fraiche också. För att inte tala om pizza.
    Blir lite råd vill. Men jag tror jag bestämt mig . På vardagarna blir det gluten fritt och mycket grönsaker . Minimalt med mejeri produkter typ bara frukost, antingen kvarg till krämen eller mjölk till gröten. På helgerna kan jag äta pizza, pasta eller nåt annat sånt men inte allt. Märker hur hela kroppen mår sämre av det. Vore väl bra om jag lät bli sånt på helgerna också men jag vill inte förbjuda nåt. Det får komma av sig själv.
    När det gäller vad man borde och inte borde äta tror jag att man får lyssna på sin kropp. Alla reagerar nog olika på olika matvaror.
    Ska bli intressant att se vad du kommer fram till:-)
    Hoppas du piggar på dig nu så du kan gå tillbaka till din träning.
    Ibland behöver kroppen en paus.
    Sköt om dig!
    Kram

    Svar: Vilken bra strategi. Jag tror inte heller på att förbjuda. Jag tror att förbud snarare leder till cravings som blir överväldigande. Tycker din tanke om att snarare lyssna på kroppen är helt rätt fokus. Jag blir inspirerad av uppdelning mellan vecka och helg. På veckorna rullar ju allting 'ändå bara på' och om jag handlar på söndagen allt det jag behöver för arbetsveckan så blir det ju gjort! Samtidigt som helgen kan vara mer öppen. Då menar jag inte att arbetsveckorna blir tråk utan. När man vill äta nyttigare och tycker grönt är skönt så blir även dne maten inspirerande :-)
    Jag blev förresten piggare. Tyvärr fick jag superblåsor under fötterna av min femmilavandring... Nu i efterhand är det bara att skratta åt det och jag kommer lägga upp bilder imorgon. Men, det var så värt det! Med tanke på fötterna blir det cykel ett tag fram över och jag tror minsann att jag ska rulla ut yogamattan och jobba med kroppens styrka.

    Idag väntar dock födelsedagsfirande. Min man ska överraska mig. Det enda jag vet är att jag ska ha oömma kläder på mig runt halv nio. Spännande! :-D

    Jag hoppas att du har en fin dag och helg på gång!

    Kramar!
    Gentle giant af Sköfvde

    2013-06-30 | 00:40:34
    Bloggadress: http://smulgubben.wordpress.com

Kommentera inlägget här: