gentlegiantafskofvde.blogg.se

Underbara dagar

Kategori: Allmänt

Dagarna har sprungit iväg! Ibland kan jag undra vad jag egentligen har gjort de senaste dagarna...   Onsdagen innebar en hel del handledning och rapportskrivande. Sveriges högskole- och universitetsutbildningar granskas ständigt och rapporten var en dle av denna kvalitetsgranskning. Vi har en riktigt bra utbildning och jag är stolt över att få vara en del av den. I veckan är det dags för  våra treor att ha opponeringsseminarier på sina uppsatser och jag önskar jag kunde vara på sju ställen samtidigt och lyssna, peppa och hejja på dem. De har gjort fantastiska arbeten under våren. Det bankar lite extra i modershjärtat av stolthet när jag tänker på hur de kämpat i tre år och att det nu är dags för dem att gå igenom sista prövningen innan de går ut i arbetslivet. Samtidigt har ettorna snart klarat av sitt första år med bravur och tvåorna har gjort fantastiska arbeten på den metodkurs jag haft med dem. Mycket stolthet, glädje och kärlek i luften! :)
 
I torsdags var det dags att åka till åmål igen för sista flyttarbetet. Det var helt fantastiskt skönt att bli klar med all flytt. Kära nå'n vad mycket man kan samla på sig. Fick helt klart inspiration att röja här hemma. Tänk vad mycket vi sparar på som vi aldrig någonsin använder eller tittar på igen. Jag funderar på om vi gör det för att det skänker oss trygghet. Som om vår livshistoria på något sätt är säkrad av all skit alla värdefulla minnen och ägodelar som vi lagrar? Min man är fenomenal att spara på saker som "säkert kan komma till användning en dag". Gissa hur ofta under våra tolv år tillsammans som det har inträffat?! Just det! Nada! Inför hans hemflytt (han jobbade på annan ort ett tag) så rensade jag och ordnade i förrådet. Jag tror 2/3 av allting därnere försvann till återvinnning, second hand och välgörenhet. Därefter kom hans lådor. Tror ni han hade ordnat dem innan han flyttade? Jag tror snarare att det är lite allt möjligt i lådorna som han inte orkade rensa i vid flytten. Så, dags att ta tag i den röra som skapats under de två år han haft möjlighet att fylla förrådet med allt möjligt. Men, det får vänta till dess terminen är över. Vissa saker är säkert bra att spara och kan säkert komma att bli användbara men jag tror det finns en del som kan rensas ut. Det gäller bådas lådor. Jag tror på att man ibland får ta utrensning i flera steg. i det första steget sparar man nog en del för att det ger trygghet men i nästa rensning förstår man nog inte riktigt varför man sparade det... man har liksom fått nya ögon på saker och ting.  En del minnen kan behöva sin materialistiska form, medan man kan bära med sig andra i hjärta, själ och huvud. Vi kan i slutändan inte ta med oss någonting den dag vi dör och jag tror på att låta den som behöver ta tag i våra ägodelar slippa göra rensing åt oss.
 
Fredag: En sista tur till återvinningen med allt som skulle slängas. Byte av ägare till lägenheten som flyttats ur. Gissa om det var helt underbart att vara klara! På kvällen stundade övning inför söndagens konsert och det blev en superhärlig avslutning på dagen. Vad underbart roligt det är att sjunga. det skänker mig så mycket välbefinnande! Jag är ju ganska ny på detta med sång (sjung för första gången i decemeber) och kan ibland bli osäker. Men, jag har ett fantastiskt stöd i mina vänner. Jag försöker dock få vår maestro att inse min nybörjarnivå eftersom det inte går så bra när jag uppmanas att "gå bara på känsla och waila (hur stavas det?) lite". :)
 
I lördags njöt jag av sovmorgon tillsammans med kissen innan jag fick upp mannen ur sängen. Vi tog en tur på stan och inhandlade diverse saker vi behövde. Vi testade även Pims brunch-buffé. tidigare hade de en brunch-tallrik med massa mat på som mannen uppskattar och jag äcklas av. Jag är demi-vegetarian som äter fisk och älskar grönt och frukt över allt annat. Därmed blev det en glad överaskning för mig att buffén innehöll massor av detta! Mums! (Det är nu jag inser att jag kanske kund etagit en bild... Ska bli bättre på att ta bilder i olika sammanhang för att dela med er.). Resten av dagen innehöll massa mys och välförtjänt vila.
 
Igår startade dagen med en tur till ICA. Där inhandlades det massa färsk fisk och musslor, grönt och frukt, samt havremjölk till mina smoothies. Jag blir otroligt inspirerad av att handla råvaror av god kvalitet som kan förgylla min vecka. Jag har slutat funderat en mass apå vad jag ska äta och vilken diet jag borde följa och vad jag borde undvika och vad.... Ja, det kan fortsätta i oändlighet. Numer går jag på enkelheten i att handla det jag tycker om att äta. Just nu är det smoothies och grönt&fisk. So, let's go for it! Tidigare kunde jag handla råvaror som aldrig användes eftersom jag inte kände mig motiverad. Hejja självutveckling! ;) Därefter spenderades dagen med att tvätta, förbereda spelningen (inkl. köpa blommor och presentkort på massage till vår maestro) och genomföra spelningen på kvällen. Vilket fantastiskt gäng vi är!!! Alla är grymma på olika sätt. Vi har den fantastiska reggae-tjejen, vi har den otroligt vackra soul-tjejen, vi har den multibegåvade singer-song-writer typen, grabben med det största röstomfånget och den mest underbara rösten någonsin (som Tommy Nilsson fast bättre) och så har vi mig.. Heheheheheh! Jag vet inte hur jag ska kategoriser mig själv faktiskt.  En tjej som sjunger med känsla  och som har ett ganska gott röstomfång som troligen kan tränas upp.  Well, well... vi kompletterar varandra bra och kan bjuda på en bredd av röster och musik. Kvällen gick toppen och jag längtar till nästa projekt.
 
Denna dag börjar riktigt segt med massa trötthet. Jag trodde länge att måndag-morgnar var en myt. Men det finns verkligen och jag är en av dem som måste piska mig själv framåt. Efter att ha gjort tidigt morgon på kontoret sitte rjag nu hemma och försöker vakna till. Att katterna sover och myser gör inte det hela lättare. Ska nog testa att ta en promenad om en stund.
 
Vågen visade ett kilo ned och jag är väldigt nöjd över det. Min kalorinivå har legat bra dessa dagar och jag tog ett pass på cykeln igår (tyckte flyttjobbet gav mig tillräckligt med träningsvärk torsdag och fredag). Idag är det cykling som står på schemat (springer varannan dag och cyklar eller gymmar varannan) och jag ska försöka peppa igång mig...
 
Varje dag har varit fantastisk på sina olika vis och jag hoppas ni haft fina dagar!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: