gentlegiantafskofvde.blogg.se

Dag 7-9

Kategori: Allmänt

Jag hoppas ni har en god start på veckan! Själv har jag en fin start tillsammans med alla mina grabbar. I söndags lyckades min man skada sig och han har sovit hos mig sedan dess. Riktigt mysigt med hela familjen samlad flera dagar i rad. Jobb och hans tävlingar brukar annars leda till att vi går om varandra och enbart har korta stunder tillsammans. Eftersom jag haft så trevligt sällskap så har den virtuella världen fått vila. Här kommer mina uppdateringar för dag 7-9:
 
Dag 7 (söndag):
Motionsval: Jag och hunden passade på att gå fem kilometer mellan duggregnen.
Matval: Använder färskpressad grapefrukt till min gröna shot.
Välbefinnandeval: Eftersom mina planer ändras något när jag hämtar en skadad (istället för fullt fungerande och frisk) man gjorde jag ett aktivt val att inte stressa upp mig över de två uppgifter jag skulle skicka in till examinator söndag kväll. Jag valde dessutom att enbart göra den ena av uppgifterna eftersom den andra kan vänta till denna vecka.
 
Dag 8 (måndag):
Motionsval: Tar trapporna istället för hissen på jobbet.
Matval: trots att jag ska till jobbet tidigt äter jag frukost innan jag beger mig
Välbefinnandeval:  Storrensar kontoret. Tar tid att mysa med mina grabbar.
 
Dag 9 (tisdag)
Motionsval: Jag och min man övertalar varandra att ta en promenad trots duggregn. Vi lvar på att ha hunden lös och kommunicera med honom.
Matval:  Kan inte säga att jag gjorde ett matval för min hälsa denna dag men för mitt välmående: pizza och rödvin till film som sågs med mannen och mystax.
Välbefinnandeval: Morgonen startar bra med grabbarna. På jobbet har jag ett tufft möte. En av mina studenter går igenom sjukdom i familjen och det påminde mig för mycket om pappa. Såhär års är jag väldigt känslig och det var med smärta i själen som jag lämnade kontoret för att jobba hemifrån (vilket var planen, mötet hade jag enbart för att studenten indikerade att det var 'akut') och bli ompysslad av mannen.
 
Dagarna går med andra ord framåt och mitt välbefinnande ökar faktiskt hela tiden. Att göra val för min hälsa och mitt välbefinnande skapar ett allmänt välmående som ger energi och glädje. Den energin och glädjen används i mina relationer som blir bättre för att jag mår bra.

Kommentarer

  • Minendie säger:

    Heja dig som gör så bra val! Jag gillar att du visar att ett bra val kan vara olika saker, att pizza och rödvin kan vara ett bra val likväl som en promenad. Hoppas mannen mår bättre snart och att du har en bra fortsättning på veckan. Kram

    Svar: Tack för pepp! Hejja dig som håller på att skapa något så fantastiskt och som kämpar på trots alla ups and down, värk på ställen man inte visste fanns och svullnader här och var. Du är fantastisk! Kram!
    Gentle giant af Sköfvde

    2013-11-20 | 17:11:11
    Bloggadress: http://minendie.wordpress.com

Kommentera inlägget här: